Пети ден продължават . Остават блокирани ключови пътни артерии в страната. Премиерът

...
Пети ден продължават . Остават блокирани ключови пътни артерии в страната.
Премиерът
Коментари Харесай

Пети ден миньорите и енергетиците не вдигат пътните блокади

Пети ден не престават.  Остават блокирани основни пътни артерии в страната.

Премиерът Николай Денков още веднъж предложения за диалози протестиращите, само че късно нощес промени мястото на срещата. След неуспеха на срещата в Министерския съвет той насочи покана за среща на място в Раднево. След като протестиращите желаеха среща и с депутатите обаче, министър председателят ги предложения в Народното събрание, оповестява БНР.

ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи потвърдиха присъединяване в срещата.

Вчера ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев съобщи, че бизнесът също упорства и даже е и енергийния министър Румен Радев този следобяд. До среднощ обаче информацията не беше доказана от кабинета.

Първата евентуална среща сред Денков и протестиращите бешенасрочена в неделя, само че тогава те не се отзоваха. Министър-председателят обаче остави отворена вратата за договаряния.
 Миньорите написаха настояванията си
Миньорите написаха настояванията си

Искат да се обезпечи механизъм за потенциал на въглищните централи

Вчера протестиращите желаеха съществени както и среща с парламентарните групи.

която стартира през вчерашния ден, ще продължи до решение на проблемите с Регионалния обективен преход и, изпратени до парламентарните групи в Народното събрание.

Организаторите на протестната демонстрация разясниха, че минимум по 100 протестиращи ще са на автомагистралата при пътен възел " Бинека ", като придвижването е спряно и в двете направления. Полиция и жандармерия охранява блокирания сектор и методите към него.

Направен е график за периодично повтаряне на протестиращите по 8 часа - тези, които не са в дежурство и на промяна, са на Автомагистрала " Струма ". Снощи от беше докаран и елемент, с цел да се обезпечи ток за през нощта. Осигуряват се също храна и вода за протестиращите.
 Миньорите получават до 36 заплати, в случай че не им се работи в новата държавна компания
Миньорите получават до 36 заплати, в случай че не им се работи в новата държавна компания

Правителството е приело проекта за обективен преход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР